Overslaan en naar de inhoud gaan

Middeldure huurwoningen in project Olympiade in Amstelveen opgeleverd

Image

Wethouder Adam Elzakalai (Wonen) en Dennis Wedding van Amvest hebben symbolisch de eerste sleutel overhandigd aan huurders van een appartement in het gebouw Barcelona aan de Startbaan. Het gebouw is onderdeel het nieuwbouwproject Olympiade op het voormalige Hewlett-Packard-terrein. Het project omvat 552 woningen, waarvan 358 middeldure huurappartementen.

Dertig procent van de huurwoningen is naar starters gegaan. Tien procent naar doorstromers uit de sociale sector. Dertig procent van de huurwoningen is naar huurders met sleutelberoepen gegaan. Dat zijn mensen die werken in de zorg, onderwijs of veiligheid, zoals de politie.

Het project Olympiade bevindt zich aan de Startbaan tegenover de sportvelden en telt zeven woongebouwen, waarvan vier met uitsluitend koopappartementen. De drie gebouwen met middeldure huurwoningen - Londen, Barcelona en Athene - zijn verhuurd en bijna alle gereed. Ter indicatie: Athena, het laatste complex wat wordt opgeleverd heeft twee huurprijzen, 1096 óf 1295 euro, voor appartementen van 45 tot 79 vierkante meter. De meeste appartementen in de goedkopere prijsklasse zijn rond de 60 vierkante meter. Athena wordt rond de zomer opgeleverd.