Meldpunt achterstallig onderhoud

20.01.2014

De SP heeft een speciaal meldpunt gelanceerd voor huurders die te maken hebben met gebreken aan hun sociale huurwoning. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen zullen SP'ers de wijken ingaan om huurders naar hun ervaringen te vragen. Ook is er een speciale website: amsterdam.sp.nl/onderhoud.
Volgens lijsttrekker Laurens Ivens hebben steeds meer huurders te maken met een vochtige of beschimmelde woning. "Scheuren, schimmel en verzakkingen zien we steeds meer in Amsterdam. Corporaties zijn laks. Of hebben vanwege Haagse bezuinigingen simpelweg het geld niet om de problemen aan te pakken."
Afgelopen week voerde de SP onder meer actie bij woonstichting De Key tegen verstoppingen, overstromingen, lekkages en schimmelvorming in de Architectenbuurt in Amsterdam-Oost. Helen van Duin, directeur ontwikkeling en onderhoud van De Key kreeg een petitie overhandigd van bijna tweehonderd buurtbewoners. Zij kondigde aan dat de woonstichting de onderhoudsproblemen in de Architectenbuurt complexmatig gaat aanpakken. Alle bewoners met klachten worden nogmaals persoonlijk benaderd. Ook laat De Key onafhankelijk onderzoek doen naar onder meer de aanwezigheid van grondwater, knelpunten in ventilatiemogelijkheden en problemen in CV-kasten.