Meer dan vierhonderd woningen aan H.J.E. Wenckebachweg in Ouder-Amstel

29.03.2021
Image

COD ontwikkelt een voormalig kantoorgebouw op Amstel Business Park Zuid tot een gemengd complex met meer dan vierhonderd sociale huurwoningen, huurwoningen in het middensegment en koopwoningen. Daarover is een overeenkomst afgesloten met de gemeente Ouder-Amstel.

Woonstichting De Key koopt de 123 sociale huurwoningen. Deze woningen met een oppervlakte van 50 m2 en 70 m2 zijn speciaal bestemd voor starters op de woningmarkt. Amvest wordt zowel eigenaar van 197 middensegment-huurwoningen, als de 42 appartementen in Het Gastenhuis, een woonvoorziening voor mensen met dementie. De circa zeventig koopwoningen komen in particulier bezit.

Gebouw Kroonstate werd vorig jaar door COD aangekocht. De laatste vaste bewoner, de Hogeschool van Amsterdam, vertrok al enkele jaren geleden. Het project met de naam The Dialoque is de eerste ontwikkeling in het gebied ten noorden van de A10 (Werkstad Overamstel), dat binnen de gemeente Ouder-Amstel valt. Het gebouw is ontworpen door de Amsterdamse vestiging van Cruz Y Ortiz Architectos.