Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieven de Key bouwt 104 sociale huurwoningen op NDSM-terrein Amsterdam 

Image

Ontwikkelcombinatie G&S&/VolkerWessels Vastgoed gaat een samenwerking aan met Woonstichting Lieven de Key voor de bouw van 104 sociale huurwoningen op een transformatiekavel op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Daarnaast is er plek voor 244 duurdere huur- en koopwoningen, waaronder tien eengezinswoningen (Loodswoningen) met een privétuin.

Het bouwplan omvat in totaal twee woontorens, tien eengezinswoningen, kleinschalige woongebouwen, collectieve kassen, daktuinen en hofjes. De IJ-loods wordt gerealiseerd in het hart van de werf. Eelco Siersema van Lieven de Key: “Wij voegen met de bouw van de IJ-Loods 104 sociale huurwoningen aan onze portefeuille toe, vooral bedoeld voor woonstarters. Zo krijgen jongeren de kans om hun eerste stappen te zetten op de Amsterdamse woningmarkt.”

De IJ-Loods wordt ontworpen door Christoph Kohl Stadtplaner Architekten (CKSA) uit Berlijn, een architectenbureau met veel expertise op gebied van diverse woonwijken waarin wonen en werken samenkomen. De nadruk ligt op het gevoel van geborgenheid en herkenning. "Dit zijn concepten waarin Christoph Kohl een bijzondere aanvulling kan geven op de NDSM-werf," aldus Marcel Schipper van VolkerWessels Vastgoed. “Door toevoeging van een informele steeg, collectieve daktuinen, binnenhoven en kassen dragen we niet alleen bij aan een groene omgeving, maar bevorderen we ook de sociale interactie tussen de bewoners.”

Het project heeft twee fietsenstallingen voor in het totaal 900 fietsen. En onder de IJ-Loods komt een verdiepte parkeergarage voor ongeveer 80 auto’s.