Kopers van Amsterdamse nieuwbouwwoningen moeten er ook gaan wonen

14.02.18
Kopers van Amsterdamse nieuwbouwwoningen moeten er ook gaan wonen
Voor nieuwbouwwoningen in Amsterdam gaat een zelfbewoningsplicht gelden. Alle grote partijen in Amsterdam zijn daar voor, zo bleek bij het NUL20-verkiezingsdebat op maandag 12 februari. Een woonplicht geldt nu al voor zelfbouwers. Wat ook duidelijk werd is dat het volgende college zich wederom zal moeten buigen over de erfpacht. Geen enkele partij is tevreden over de herziening. "Het is een van de grootste mislukkingen van de afgelopen vier jaar," aldus Marjolein Moorman, lijsttrekker van de PvdA.
 
De rode draad in de debatten was hoe de stad toegankelijk te houden voor verschillende inkomensgroepen. Bijna alle partijen hebben stevige bouwambities en blijken ook te voelen voor meer regulering, al zijn er op dit punt belangrijke verschillen. Laurens Ivens kreeg zeer weinig steun voor zijn idee om Amsterdammers voorrang te verlenen bij het huren of kopen van een vrijesector nieuwbouwwoning. "Een krankjorem idee",  aldus Reinier van Dantzig, lijsttrekker van D66. 
 
Lees het volledige verslag: verkiezingsdebat NUL20 (maandag 12 februari 2018)
Lijsttrekkersdebat Bouwen en Wonen terugkijken? Dat kan HIER

Trefwoorden:

Voor nieuwbouwwoningen in Amsterdam gaat een zelfbewoningsplicht gelden. Alle grote partijen in Amsterdam zijn daar voor, zo bleek bij het NUL20-verkiezingsdebat op maandag 12 februari. Een woonplicht geldt nu al voor zelfbouwers. Wat ook duidelijk werd is dat het volgende college zich wederom zal moeten buigen over de erfpacht. Geen enkele partij is tevreden over de herziening. "Het is een van de grootste mislukkingen van de afgelopen vier jaar," aldus Marjolein Moorman, lijsttrekker van de PvdA." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS