Overslaan en naar de inhoud gaan

Kantoor Eurotower in Lelystad wordt omgevormd tot 81 appartementen

Image

Het kantoorpand Eurotower aan het Noorderwagenplein in Lelystad wordt omgebouwd tot 81 huurappartementen. Daarover heeft Lelystad overeenstemming bereikt met eigenaar Coriander Real Estate. De transformatie maakt deel uit van het gebiedsplan Lelycentre dat eind 2017 in samenwerking met vastgoedeigenaren, gebruikers en bewoners van het Lelycentre tot stand is gekomen en door de gemeenteraad is vastgesteld. De geplande appartementen variëren in vloeroppervlak van 26 tot 86 m2, een mix van één- en tweekamerappartementen, met name geschikt voor starters op de woningmarkt, jongeren, alleenstaanden en tweepersoonshuishoudens, waaronder ook senioren.
In een latere fase pakt de gemeente de herinrichting van de openbare ruimte in de omgeving van het pand aan. Daarin wordt onder meer voorzien in de aanleg van extra parkeerplaatsen en aanvullend openbaar groen. De verbouwing begint naar verwachting nog voor de zomer van 2019 en neemt circa een jaar in beslag.

Het Lelycentre is het eerste stadscentrum van de poldergemeente. Inmiddels is die rol overgenomen door het een kilometer verder gelegen stadshart. Het Lelycentre is een winkelcentrum geworden wat het midden houdt tussen een hoofdwinkelcentrum en een buurtcentrum.