Jakob Wedemeijer geïnstalleerd als wethouder Wonen in Amsterdam

06.10.2021
Image

Jakob Wedemeijer (SP) is woensdag in de gemeenteraadsvergadering geïnstalleerd als de nieuwe wethouder wonen, bouwen, ontwikkelbuurten, openbare ruimte en groen, reiniging en dierenwelzijn.

Wedemeijer was hiervoor stadsdeelbestuurder in Zuidoost. Ook is hij twee jaar wethouder geweest in Eindhoven, met de portefeuilles actieve stad, diversiteit en vergunningen. Daarvoor is hij achttien jaar advocaat geweest op het gebied van asiel- en vreemdelingenrecht.
“Ik heb zin om de komende maanden hard te werken voor meer betaalbare woningen en meer groen in de stad: twee onderwerpen die belangrijk zijn voor veel Amsterdammers en waar ik de komende tijd met hen, het college en de gemeenteraad mee aan de slag ga”, aldus de kersverse wethouder.

Wedemeijer is de opvolger van Laurens Ivens, die begin juli vrijwillig vertrok na klachten van vrouwen over ongewenste intimiteiten. De installatie van de nieuwe wethouder was al eerder voorzien, maar liep vertraging op vanwege een juridische procedure van zijn echtgenote tegen de gemeente over het toestaan van woningsplitsingen in Amsterdam-De Aker. Deze procedure heeft zij inmiddels overgedragen aan buurtbewoners.