Geen hotel in seniorencomplex Osdorperhof

08.11.16
Osdorperhof - de deuren zijn voorzien van brandwerend materiaal. Foto Elmer van der Marel
Geen hotel in seniorencomplex Osdorperhof

Rochdale gaat op zoek naar een nieuwe huurder voor de leegstaande bedrijfsruimten in seniorencomplex Osdorperhof in Nieuw-West. De corporatie ziet af van het voornemen om de verdiepingen te verhuren aan You'hotel. De bedrijfsruimte op de 1ste, 2e en 3e verdieping van het complex staat inmiddels al tweeënhalf jaar leeg.

De mogelijke komst van een groot hostel zorgde dit voorjaar voor veel onrust onder bewoners. Zij vreesden voor overlast. Rochdale brak de gesprekken met de hotelondernemer daarom uiteindelijk af. Er waren bovendien twijfels over het hotelconcept. Kern daarvan was dat een deel van de gasten hun talenten in de buurt zou aanbieden voor een gratis verblijf.

Rochdale heeft inmiddels flink geïnvesteerd in Osdorperhof. Onlangs werden alle appartementen van de woontoren brandveiliger gemaakt. En vorig jaar werd de laagbouw grondig vernieuwd.
De Osdorperhof, een gesloten blok tussen de S.F. van Ossstraat en Pieter Calandlaan in Nieuw-West, werd in 1969 geopend als een traditioneel verzorgingstehuis met 245 kleine kamertjes. Midden zeventiger jaren werden rondom aanleunwoningen gebouwd waardoor het huidige gesloten bouwblok met binnentuin ontstond. Begin jaren 90 werd besloten het traditionele verzorgingstehuis te transformeren tot een complex dat aan zelfstandig wonende ouderen zorg op maat zou kunnen aanbieden. Begin 2000 werd volgens dit inzicht de hoogbouw aangepakt waarbij drie oude kamers werden samengevoegd tot één nieuw appartement.
Bij de renovatie in 2015 is de entreehal aan de S.F. van Ossstraat vernieuwd en verruimd. Cordaan heeft een tweede entreehal gerealiseerd voor de 26 woningen waar cliënten met een licht-verstandelijke beperking onder begeleiding wonen. Cordaan neemt 56 woningen af.
Rochdale verhuurt de overige 78 appartementen zelf aan senioren. Verder is een dienstencentrum met zorgvoorzieningen in Osdorperhof ondergebracht.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS