Elsevierkantoor wordt studentenhotel

20.07.12
Elsevierkantoor wordt studentenhotel

Het startschot voor de ombouw van het oude Elsevierkantoor aan de Jan van Galenstraat naar een hotel voor internationale studenten is 19 juli gegeven. Over een jaar moet The Student Hotel met 709 kamers een feit zijn. Het hotel wil studenten die een korte tijd in Amsterdam studeren of aan een wetenschappelijke carrière werken gemak, comfort en een inspirerende gemeenschap bieden. Bedenker Charlie MacGregor: “Tijdens je studie leg je contacten voor het leven. Onze gebouwen zijn erop ontworpen dat studenten direct terechtkomen in een internationale omgeving, die is gericht op kennis en ervaringen delen. De student rolt zijn koffer naar binnen, wij regelen de rest!”

Met 709 kamers wordt The Student Hotel Amsterdam volgend jaar meteen het grootste hotel van Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft de regelgeving aangepast en maakt deze nieuwe vorm van studentenhuisvesting mogelijk. Daarmee is nu de weg vrij voor meer investeringen in kantoortransformaties. Wethouder Freek Ossel: "Met The Student Hotel slaan we twee vliegen in een klap. Amsterdam kent een grote vraag naar studentenwoningen, terwijl er volop kantoorpanden leeg staan. Maak het mogelijk om in een kantoorpand studenten te huisvesten en klaar ben je. Prachtig voorbeeld voor andere initiatieven in de stad."
Het bedrijf City Living is verantwoordelijk voor de herontwikkeling en bouw voor 60 miljoen euro. Het concept van City Living bestaat uit een combinatie van luxe ingerichte kamers en gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een studiezaal, draadloos internet in het hele gebouw en een 'gebouwmanager'. De verhuurder mikt op 'studenten in de laatste fase van hun studie of afgestudeerden in de eerste twee jaar van hun werkzame leven.'
City Living heeft meer dan 18.000 kamers in alle grote universiteitssteden van het Verenigd Koningrijk. Het bedrijf ontwikkelt momenteel uitbreidingsplannen in België en Nederland. In Luik kunnen studenten kunnen kiezen uit vier verschillende kamertypes. De prijzen variëren van 110 tot 205 euro per week, met een minimum huurperiode van vijf maanden.
In Rotterdam opent The Student Hotel deze zomer met 252 kamers. The Student Hotel The Hague volgt in 2014 en ook in Eindhoven, Tilburg en Nijmegen staan in dat jaar vestigingen gepland. The Student Hotels worden beheerd door City Living, een onderneming die vanuit Amsterdam met twintig medewerkers wordt gerund door initiatiefnemer en directeur Charlie MacGregor.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS