Overslaan en naar de inhoud gaan

DUWO gaat samen met GoedeStede studentenwoningen bouwen in Almere

Image

Studentenhuisvester DUWO wil samen met de Almeerse corporatie GoedeStede 1.500 betaalbare studentenwoningen gaan realiseren in Almere. Bestuursvoorzitter Heleen de Vreese van DUWO en directeur Arjan Deutekom van GoedeStede tekenden daartoe op 13 april een samenwerkingsovereenkomst. 

DUWO heeft de vleugels uitgeslagen naar Almere. Vorig jaar september sloot de studentenhuisvester een overeenkomst voor de bouw van 1.250 studentenwoningen als onderdeel van 'Campus Almere'. Ook Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool, de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit zijn bij dit initiatief betrokken. Met de nieuwe samenwerking wordt ook GoedeStede bij dit project betrokken. DUWO en GoedeStede worden gezamenlijk eigenaar van de te bouwen woningen; de studentenhuisvester wordt de beheerder. De plannen voor de nieuwbouw aan het Weerwater zijn overigens nog volop in ontwikkeling.

DUWO heeft ervaring met dergelijke samenwerkingsverbanden. In Amsterdam bezit de studentenhuisvester bijvoorbeeld gezamenlijk met Rochdale een groot complex in het Science Park. De Vreese: “We hebben een belangrijke maatschappelijke opdracht om kwalitatief goede woningen voor zoveel mogelijk studenten beschikbaar te hebben, al of niet in eigendom.”

Voor GoedeStede is de samenwerking een stap om de eigen woningportefeuille meer divers te maken. Het bezit van de Almeerse corporatie bestaat bijna uitsluitend uit gezinswoningen. Er is ook in Almere een nijpend gebrek aan betaalbare starterswoningen. Een maand geleden deed GoedeStede daarom samen met de Alliantie en Ymere het aanbod aan het nieuwe bestuur om op korte termijn honderden flexwoningen bij te bouwen.