Overslaan en naar de inhoud gaan

Duwo bouwt 1.250 studentenwoningen in centrum Almere

Image

In de binnenstad van Almere worden 1.250 studentenwoningen gebouwd. Hogeschool Windesheim, Aeres Hogeschool, Universiteit van Amsterdam en Vrije Universiteit en studentenhuisvester Duwo hebben daarover afgelopen week een overeenkomst met de gemeente getekend.

De ontwikkellocatie van de Hospitaalgarage biedt naast studentenwoningen ruimte voor een onderwijsgebouw voor hogeschool Windesheim en een publieke parkeergarage. De campus komt op een beeldbepalende locatie. Het nieuwe pand van Windesheim maakt straks met de studenten-woontoren prominent deel uit van de skyline vanaf het Weerwater en aan de Esplanade.

De campus levert een forse uitbreiding van studentenhuisvesting in de regio op; 875 woningen zijn bedoeld voor studenten van de twee hogescholen in de stad: Windesheim met bijna 5.000 studenten en Aeres hogeschool met 600 studenten. Daarnaast komen er 375 woningen voor internationale studenten van de Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam. Naar verwachting start de bouw in 2023.