Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Derde verdieping
Corporatiebezit in de etalage
De woningzoeker: met Starters Renteregeling moet het lukken

Stijn Buiter is zojuist verliefd geworden – op een benedenwoning aan de Jozef Israëlskade in Zuid. Ze heeft de woning van Rochdale samen met haar vriend Laurens van Mulukom bezichtigd op de eerste gezamenlijke open-huizendag van de vijf grote corporaties. Direct is ze om de hoek, bij de andere te koop staande woningen van Rochdale, gaan zoeken naar de makelaar. En naar de man van de Vereniging Eigen Huis die uitleg kan geven over de Starters Renteregeling. “Van de bank weet ik dat ik 180.000 euro kan lenen”, vertelt de 28-jarige medewerkster van Microsoft. “Het huis kost 205.000 euro, maar met de Starters Renteregeling zou het kunnen.”

Ze heeft bewust gekozen voor een corporatiewoning. “Overal waar we nu hebben gekeken heb je gewoon een goede cv-ketel, goede staat van de fundering en dat soort basisdingen. Dat vind ik wel een veilig idee. En je hoeft niet nog eens een half jaar te klussen.”
“Dit huis van tegen de 60 m2 is helemaal af”, vult Mulukom aan. “Houten vloer erin en een mooie betegelde badkamer en keuken.”
Johan van der Tol