Overslaan en naar de inhoud gaan
Top
Tweede verdieping
Transformatie lege kantoren komt op gang
Afgerond: De Studio Fase 1

Woensdag 24 april werd de noordvleugel van De Studio geopend. In het voormalige GAK-gebouw wonen nu 320 jonge stedelingen in hun koop- of huurstudio. De eerste fase van de transformatie van het kolossale kantoorpand aan het Bos en Lommerplantsoen is daarmee afgerond. In de volgende fase wordt de zuidvleugel aangepakt. Hier komen nog eens ruim driehonderd woningen.
Het middendeel krijgt gedeeltelijk een horecabestemming.
De appartementen in De Studio variëren van 28 tot 35 m². De verkoop van de 170 koopappartementen is voorspoedig verlopen, meldt vastgoedontwikkelaar AM. De verkoopprijzen liepen van 75.546 tot 108.509 euro (exclusief jaarlijkse erfpacht). Medeontwikkelaar Stadgenoot verhuurt daarnaast 150 appartementen aan studenten met een campuscontract, aan jongeren tot 23 met een jongerencontract en voor een deel aan andere jongeren. Zo blijft een deel van de woningen steeds beschikbaar voor nieuwe jonge stedelingen.  
Het voormalige GAK-kantoor is een ontwerp van architect Ben Merkelbach en dateert uit 1960. AM kocht het pand in 2004 aan voor 32 miljoen euro, en verkocht de helft door aan Rochdale en AWV. Later heeft AWV (nu Stadgenoot) het deel van Rochdale overgenomen. Voor fase 1 is de grond verkocht aan de gemeente en weer in erfpacht uitgenomen. De ontwikkelaars streven bij fase 2 naar eenzelfde constructie. Uiteindelijk is zo’n 4 miljoen euro afgeboekt op het pand, de helft voor rekening van Stadgenoot: “Een onrendabel dat is te overzien en vergelijkbaar met andere projecten,” aldus de woordvoerder van de corporatie.

www.de-studio.nl

Jaco Boer