Overslaan en naar de inhoud gaan

D66 in Zuid, West en Nieuw-West verantwoordelijk voor wonen

Wonen en ruimtelijke ordening komt in bijna alle stadsdelen in handen van een nieuwe bestuurder. D66 speelt een hoofdrol in het woondomein in Nieuw-West, West en Zuid. In Noord gaat de SP over wonen en ruimtelijke ordening. Alleen in Oost blijft wonen een aangelegenheid van de PvdA.
In Centrum is Jeanine van Pinxteren (GroenLinks) verantwoordelijk voor de portefeuille bouwen en wonen, monumenten en openbare ruimte. Zij gaat ook over de parkeergarages. Boudewijn Oranje (D66), de voorzitter van bestuurscommissie Centrum, neemt ruimtelijke ordening onder zijn hoede.
In Nieuw-West is de ruimtelijke sector verdeeld over PvdA, GroenLinks en SP. Voorzitter Achmed Baâdoud (PvdA) gaat over grondzaken. SP-bestuurscommissielid Erik Bobeldijk heeft ruimtelijke ordening in zijn portefeuille. En Ronald Mauer (D66) is belast met wonen, stadsvernieuwing en gebiedsontwikkeling.
In Oost blijft Thijs Reuten (PvdA) in een coalitie met D66 en GroenLinks de portefeuille bouwen en wonen bestieren. In West komt wonen in handen van voorzitter en oud-raadslid Gerolf Bouwmeester (D66). Zijn collega en partijgenoot Sebastiaan Capel gaat in Zuid over wonen en ruimtelijke ordening. Slechts een liberaal komt in beeld: Emile Jaensch (VVD) blijft in Zuidoost verantwoordelijk voor het fysieke domein. In Noord is de portefeuille wonen en ruimtelijke ordening toebedeeld aan SP-bestuurscommissielid Erna Berends.