Overslaan en naar de inhoud gaan

Corporaties in de Zaanstreek ontruimen tot 1 juni geen woningen

Image

De Zaanse woningcorporaties voeren recent uitgesproken ontruimingsvonnissen tot 1 juni niet uit. Dat maakten zij bekend tezamen met een overzicht van andere genomen 'corona-maatregelen'. Eerder besloten de corporaties in Amsterdam - voor een deel dezelfde corporaties - tot 6 april geen vonnissen uit te voeren.

Zoals corporaties elders in het land heeft men ook in de Zaanstreek de dienstverlening zo aangepast dat direct contact met collega's en klanten zoveel mogelijk wordt vermeden. Zo blijft bijvoorbeeld de corporatiemedewerker buiten staan bij een woningbezichtiging. En als iets met spoed gerepareerd moet worden, wordt voldoende afstand gehouden tot de huurders. Wanneer huurders verkouden zijn of andere ziekteverschijnselen hebben, dan wordt de spoedreparatie op een ander moment gedaan. Waar mogelijk ondersteunen de corporaties initiatieven van lokale netwerkpartners zoals sociale wijkteams en Zaankanters voor Elkaar. En zorg- en seniorencomplexen worden extra schoongemaakt om verspreiding van het virus te voorkomen.
In de Zaanstreek zijn de volgende corporaties actief: Parteon, ZVH, WormerWonen, Woonzorg, Rochdale en Eigen Haard. De laatste twee hebben hun hoofdzetel in Amsterdam. Elke corporatie heeft actuele en uitgebreide informatie op de eigen site staan.