BPD en ERA Contour ontwikkelen drie bouwblokken Sloterdijk-Centrum

27.11.2018
Image

Amsterdam gunt de tender voor kavel O in Sloterdijk-Centrum (blok 6, 8 en 9a) aan de combinatie ERA Contour en BPD. In totaal komen er 150 woningen en ruim 1.000 m2 aan voorzieningen, verdeeld over de drie gebouwen.

In het door architectenbureau De Zwarte Hond ontworpen plan staan ontmoeting en levendigheid centraal. Vanuit het gedachtegoed 'People attract People' zijn gebouwen ontworpen die uitnodigen om te ontmoeten. De vorm en de gemeenschappelijke tuinen en buitenruimtes zorgen er volgens de ontwerpers voor dat bewoners en gebruikers elkaar tegenkomen. Horeca, bedrijvigheid en cultuur zorgen bovendien voor de nodige levendigheid in het gebied. Onder de gebouwen komt een kelder met ruimte voor dertig deelauto's.

Volgens BPD komt er niet alleen een mooi plan. De vormgeving en invulling van twee van de drie blokken zijn in mede-opdrachtgeverschap met de toekomstige bewoners tot stand gekomen. "Wij kijken er ongelofelijk naar uit om op deze locatie in Sloterdijk een aantrekkelijke, nieuwe stedelijke woonomgeving te maken," aldus Harm Janssen, directeur regio Noord-West.