Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwstart van De Lofts in Amstelkwartier

Image

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM start met de realisatie van De Lofts in het Amsterdamse Amstelkwartier, een appartementencomplex met 212 kleine huurappartementen met veel gemeenschappelijke extra voorzieningen, waaronder werkruimtes, een woonkamer en een dakterras. Na oplevering gaat het pand The Fizz YPL heten, waarbij YPL staat voor Young Professional Living. De beheerder en exploitant wordt IC-Netherlands.

Met het concept van De Lofts won AM de tender ‘blok 2BB’ in het Amstelkwartier in december 2015. Inmiddels heeft de gemeente Amsterdam zijn veto uitgesproken over de bouw van vrije sector huurwoningen kleiner dan 40 m2. De middeldure huurstudio's van De Lofts zijn 32 m2. Volgens AM is haar concept onderscheidend en beantwoordt die aan een vraag naar stedelijk wonen, niet alleen vanwege het afwerkingsniveau, maar vooral vanwege de gemeenschappelijke ruimtes die de eigen woonomgeving uitbreiden. Naast het eigen appartement kunnen de 'young professionals' op de begane grond gebruik maken van een ruime entree, diverse werkruimtes, een woonkamer en een dakterras met uitzicht over de stad.
AM speelt met dergelijke woonconcepten volgens Peter Heuvelink, directeur Noordwest van AM, in op woontrends in de stedelijke omgeving, waar het aandeel singles blijft groeien. AM ontwikkelde eerder de woontoren B'Mine in Noord, De Studio - het voormalige GAK-gebouw - in Bos en Lommer en Villa Mokum in het Amstelkwartier.

De Lofts is een energiezuinig appartementencomplex met een EPC van 0,15. Het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming en krijgt op het dak ongeveer 800m2 aan zonnepanelen. De grote raampartijen in de woningen en het vele daglicht in de gemeenschappelijke ruimten in combinatie met mechanische ventilatie op CO2-sturing moeten zorgen voor een gezond binnenklimaat.