Bouwfonds IM koopt 226 appartementen in Holland Park

01.09.2016
Image

Holland Park krijgt naast koopappartementen ook huurappartementen in de vrije sector. Bouwfonds Investment Management (Bouwfonds IM) koopt in totaal 226 woningen voor een van haar pan-Europese woningfondsen.
De aankoop betreft de blokken 20 en 21 in het hart van Holland Park. Blok 20 telt 112 appartementen van 49 tot 130 m2. Blok 21 bestaat uit 114 appartementen van 50 tot 120 m2. Onder de blokken wordt overdekt geparkeerd. Beide blokken liggen rondom een besloten binnentuin. Op dit moment worden in overleg met Bouwfonds IM de woningen verder uitontwikkeld. De bouw is reeds in juni gestart en vanaf begin 2018 kunnen de eerste huurders hun designappartement betrekken.
De initiatiefnemers van Holland Park zijn blij met de verkoop van de appartementen. Volgens André Snippe, directeur van Snippe Projecten, zijn de vrije sector huurwoningen ook goed voor Diemen. “In de Amsterdamse regio zijn bijna geen aantrekkelijke vrije sector huurwoningen te vinden. Ook bij Holland Park hebben we daar al een fikse wachtlijst voor. We zien veel binnenstadbewoners en ook veel expats die bijvoorbeeld werken op de Zuidas. We kunnen straks niet alleen een groot aantal huurwoningen aanbieden, maar ook veel variatie: van heel grote penthouses tot compacte stadsappartementen.”