Huurdersorganisaties in de commerciële sector

18.01.18

De Woonbond brengt regelmatig praktische boekjes uit voor de achterban. Het betere bondswerk, met alleszeggende titels als "Een huurdersorganisatie oprichten, hoe doe je dat?"
De publicatie "Huurdersorganisaties in de commerciële sector" is bedoeld voor een weerbarstig segment van de huurdersvertegenwoordiging: die van de commerciële verhuurders, een segment dat zowel grote institutionele beleggers als kleine particuliere verhuurders omvat.
Het boekje - met als hoopgevende ondertitel: kansen benutten voor effectiever huurderswerk - is een praktische leidraad, waarin allerlei aspecten van het huurderswerk de revue passeren, van het contact 'met de achterban' tot de aanpak van geschillen met de verhuurder. Met onmisbare weetjes, zoals dat elke verhuurder met meer dan 25 woningen verplicht is een deugdelijke huurdersorganisatie financieel te steunen. En ja, dat geldt ook voor vrijesectorhuur. "Als je je rechten kent kun je successen boeken", is dan ook de trefzekere titel van een van de case-stories. De publicatie besteed ook aandacht aan de vaak ingewikkelde overlegsituaties in gemengde complexen met huur en koop. En nog veel meer praktische informatie waaronder enkele modelbrieven.

Huurdersorganisaties in de commerciële sector - Kansen benutten voor effectiever huurderswerk. De Woonbond. Niet-leden prijs: €29,80, Ledenprijs: €14,90. Via hun webwinkel