Overslaan en naar de inhoud gaan

Belangstelling voor Kleiburg overstijgt verwachtingen

Image

De belangstelling voor een kluswoning in de Bijlmerflat Kleiburg is groot. Er zijn inmiddels 53 voorlopige koopcontracten getekend en op 43 andere woningen is een optie genomen. Doelstelling is dat bij verkoop van zeventig woningen het contract voor de eerste fase met Rochale wordt ondertekend.

Het was dringen zaterdag 6 april in de modelwoningen tijdens de tweede open dag in Kleiburg. Rond de 550 bezoekers bezochten de kluswoningen waar ze zich een indruk konden vormen van de mogelijkheden. Ook aanwezig: een hypotheekverstrekker en een vertegenwoordiger van een bouwmarkt die bouwhelmen uitdeelde. De belangstelling overstijgt de stoutste verwachtingen van de initiatiefnemers van consortium De Flat dat bestaat uit vier vastgoedpartijen. Martijn Blom van participant Hollands Licht wil echter nog niet te vroeg juichen. “We hebben nog geen zeventig onvoorwaardelijke koopcontracten. Zodra dat wel het geval is kunnen we de zaken verder aan het rollen brengen. Maar ik kan wel zeggen dat het allemaal sneller gaat dan verwacht. Misschien gek in deze tijd maar tegelijkertijd ook weer logisch. Zo'n kluswoning is ideaal voor wie veel meters wil voor weinig geld.”

Wellicht kan direct na de zomer een aannemer al starten met de renovatie van de gevels en het aanleggen van de leidingen tot aan de meterkast. Blom: “Wanneer die koopcontracten allemaal bevestigd zijn kunnen we al voorzichtig gaan denken aan het aanvragen van vergunningen voor de tweede fase. Maar zover is het nu nog niet. Eerst moeten we die eerste fase goed afronden en het projectcontract ondertekenen met Rochdale voor we daadwerkelijk aan de slag kunnen.”

Consortium De Flat kwam met het beste plan voor herontwikkeling van de laatste niet-gerenoveerde honingraadflat in de Bijlmermeer. Wanneer de eerste fase succesvol wordt afgerond kunnen er vergunningen worden aangevraagd voor de herontwikkeling van het volgende blok. Kleiburg bestaat in totaal uit vier delen met in totaal vijfhonderd woningen.

Zie meer foto's Open Dag Kleiburg