AM en MN gaan woontoren Overhoeks bouwen

29.10.2013

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en vermogensbeheerder MN zijn uitgekozen om een woontoren op Overhoeks te ontwikkelen. Het complex komt achter het Grootlab en wordt 75 meter hoog. Er komen circa 150 huurwoningen in, grotendeels in het middensegment. BAM Woningbouw gaat de toren bouwen.

De keuze voor AM en MN is tot stand gekomen na een selectieprocedure van de gemeente Amsterdam. Voor deze selectie heeft de gemeente Amsterdam een nieuwe werkwijze gehanteerd waardoor de procedure is ingekort en gewerkt wordt met een gefaseerde contractvorm. De partijen zijn een optiecontract overeengekomen. Op basis van deze overeenkomst hebben de gemeente Amsterdam en de combinatie AM en MN anderhalf jaar om een haalbaar plan uit te werken voor een woontoren met huurwoningen in voornamelijk het middensegment. Bij een recente tender op het Amstelkwartier werd een vergelijkbare procedure gevolgd.

De gemeente Amsterdam zet sterk in op de realisatie van middeldure huurwoningen in de stad. Stadsdeelvoorzitter Rob Post:”Nieuwe woningen in Amsterdam in het middensegment zijn hard nodig. Wij zijn blij dat Noord daar een bijdrage aan kan leveren in de nieuwe stadswijk Overhoeks”. De realisatie van appartementen voor deze doelgroep vormde een belangrijk uitgangspunt bij de selectie. “MN wil in Amsterdam inspelen op de sterke vraag naar middeldure huurwoningen” zegt George van Hooijdonk, directeur MN Real Estate.

De samenwerking tussen AM en MN is een vervolg op eerdere samenwerkingen. De gekozen aanpak voor Overhoeks is gebaseerd op het Nieuwe Business Model van AM. “Met deze aanpak heeft de klassieke rolverdeling ontwikkelaar-belegger plaatsgemaakt voor een partnerschap in een vroege fase van het ontwikkeltraject, waarmee een belangrijke basis is gelegd voor het winnen van de tender”, stelt Ronald Huikeshoven, regiodirecteur AM Noordwest.

MN is een van de grootste pensioenuitvoerders en vermogensbeheerders van Nederland, met meer dan 60 jaar ervaring. MN beheert een vermogen van ruim € 90 miljard voor diverse pensioenfondsen, in Nederland en het Verenigd Koninkrijk.