Overslaan en naar de inhoud gaan

450 koop- en huurwoningen in Victoriapark aan zuidzijde Hoofddorp

Image

Woningcorporatie Ymere heeft haar grondpositie ‘Victoriapark-midden’ met woonbestemming en beeldkwaliteitsplan aan de zuidzijde van Hoofddorp verkocht aan een ontwikkelcombinatie van Dura Vermeer en Amvest. In Victoriapark-midden nabij de Hoofdvaart komen maximaal 450 woningen. De toekomstige wijk zal bestaan uit 40 procent sociale huurwoningen, 10 procent huurwoningen in het middensegment en 50 procent vrije sector koopwoningen. Ymere ontwikkelt 180 sociale huurwoningen. De rest van de bouwproductie komt voor risico van Amvest en Dura Vermeer. 

De drie partijen hebben de ambitie een harmonieuze en klimaatbestendige wijk te realiseren, die een gezonde leefstijl en duurzame wijze van wonen voor een mix aan bewoners bevordert en ontmoeting en beweging binnen de buurt stimuleert. Alle woningen krijgen Victoriaanse stijlkenmerken. “Wij zijn trots dat Dura Vermeer na TudorPark opnieuw een kwalitatief, stijlvol en groen woongebied gaat ontwikkelen. Samen met ontwikkelpartner Amvest en co-maker Ymere creëren we een wijk met een knipoog naar de Victoriaanse tijd. Passend in het poldergebied van Hoofddorp voor een mix aan doelgroepen“, aldus Marijke Nas, directeur Dura Vermeer Bouw Midden West.

Ymere spreekt van een unieke plek aan de zuidrand van Hoofddorp. De sociale huurwoningen komen volgens Remco Pols, regiomanager Haarlemmermeer, als geroepen voor de vele woningzoekenden in de regio Haarlemmermeer. De sociale woningbouw in het Victoriapark sluit aan bij de driehonderd sociale huurwoningen in Tudorstijl, die Ymere eerder in het naastgelegen Tudorpark heeft gebouwd.