Overslaan en naar de inhoud gaan

365 appartementen in IBM-gebouw Amsterdam-Riekerpolder

Image

Syntrus Achmea Real Estate & Finance transformeert het markante IBM-gebouw aan de David Ricardostraat in Amsterdam tot 365 energiezuinige appartementen. In het complex met deels zes en deels dertien verdiepingen komt een grote diversiteit aan woningen: van kleinschalige studio´s tot ruime vierkamer-appartementen en enkele penthouses. De woningen hebben een oppervlakte van 40 m2 tot 118 m2 (gemiddeld 74 m2). Inclusief parkeerplaats liggen de huren gemiddeld rond de 1000 euro per maand. De oplevering wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2021. De verhuur start medio 2020.

Het IBM Dynatos-gebouw dateert uit 2003 en werd door de Amerikaanse architect William McDonough ontworpen als een circulair kantoor. Bouwbedrijf Koopmans zal het pand op duurzame wijze veranderen. Van de bestaande materialen wordt het maximale hergebruikt, zoals de centrale entree met marmeren vloer, liften, trappenhuizen en kozijnen. De appartementen worden aangesloten op stadswarmte, waardoor geen gasaansluiting meer nodig is.

De transformatie van het 27.000 m2 grote pand is het startschot voor een brede herontwikkeling van het Schinkelkwartier in Amsterdam-West. Het gemeentebestuur wil de kantoorlocatie graag omvormen tot een gemengde woon- en werkomgeving met uitstekende woonvoorzieningen.