288 nieuwe sociale huurwoningen Stationsgebied Amsterdam-Noord

30.09.20
woontoren de alliantie
288 nieuwe sociale huurwoningen Stationsgebied Amsterdam-Noord

Woningcorporatie De Alliantie koopt 288 sociale huurwoningen in een woontoren in het Stationsgebied van Amsterdam-Noord. Afgelopen week is symbolisch de start van de bouw gevierd.

Woningontwikkelaars AM en Blauwhoed ontwikkelen samen kavel Z1. Naar ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau Groosman wordt een zeventig meter hoge woontoren gebouwd met alleen sociale huurwoningen. Naast woningen komen er een parkeergarage en commerciële ruimte. In het nieuwe centrumgebied van Amsterdam-Noord realiseerden Blauwhoed en AM eerder al Elzenhagen-Noord en het zogeheten Noorderkwartier. Diverse andere plannen zijn nog in ontwikkeling.

De feitelijke bouw van de nieuwe woontoren begon al dit voorjaar, maar vanwege de strenge maatregelen na de uitbraak van Covid-19 was het niet eerder mogelijk de start van de bouwactiviteiten te vieren. "In Amsterdam is sprake van een grote vraag naar nieuwe huurwoningen. We zijn dan ook trots dat we deze eyecatcher aan Amsterdam-Noord kunnen toevoegen. Noord is gigantisch in ontwikkeling", aldus Eltjo Bouwman, directeur wonen van Blauwhoed.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS