262 energiezuinige middenhuur woningen in Amsterdam-Zuidoost

20.01.2020
Image

Twee Nederlandse pensioenfondsen hebben 262 middenhuur appartementen gekocht in Amsterdam-Zuidoost. De energiezuinige woningen in het project Nieuw Develstein komen in de wijk Bijlmer Centrum (D-buurt). De 2- tot 4-kamer appartementen variëren in grootte tussen de 53m2 en 73 m2. Onder het complex en een deel van de gezamenlijke binnentuin wordt een parkeergarage gerealiseerd voor fietsen en 108 auto’s. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de aanvangshuur en de jaarlijkse huurverhoging om de betaalbaarheid ook op langere termijn te waarborgen.

“Deze woningen sluiten aan bij de grote vraag naar betaalbare huisvesting in Amsterdam, zowel bij kleine huishoudens als bij gezinnen”, zegt Mark Rosenberg, bestuurslid van BPL Pensioen. “De acquisitie past bovendien in ons streven om zoveel mogelijk energiezuinige woningen aan te kopen. Wij verwachten dat deze belegging voor onze deelnemers een duurzaam rendement zal opleveren.”

De gemeente Amsterdam, woningcorporatie Stadgenoot en Syntrus Achmea Real Estate & Finance namen vier jaar geleden het initiatief om samen langjarig te investeren in het hart van de Amsterdamse binnenstad. Daarvoor werd indertijd het publiek-private bedrijf 1012Inc (nu Stadsgoed) opgericht, waarvan beide pensioenfondsen aandeelhouder zijn. Als onderdeel van de overeenkomst, kreeg Syntrus Achmea het recht om op enkele andere locaties in Amsterdam woningen te ontwikkelen. Na de acquisitie van 163 appartementen in Amsterdam-Noord vorig jaar september, is Nieuw Develstein in Zuidoost de tweede locatie. “We zijn verheugd over dit vervolg”, zegt Nicole Maarsen, directeur Vastgoed bij Syntrus Achmea. “Deze woningen voorzien in een enorme behoefte, zowel bij woningzoekenden als bij onze klanten.”
De oplevering staat gepland in het eerste kwartaal van 2023. De verhuur start medio 2022.