Overslaan en naar de inhoud gaan

212 kleine huurappartementen in het Amstelkwartier

Image

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM realiseert 212 kleine studio's en tweekamer appartementen aan de Spaklerweg in het Amstelkwartier in Amsterdam-Oost. Het woongebouw is verkocht aan De Lofts Amsterdam C.V., een fonds dat wordt gemanaged door IC Netherlands.

AM won december 2015 de tender van de gemeente Amsterdam voor blok 2BB. Naast het eigen appartement van gemiddeld 32 m2, beschikken de toekomstige bewoners van De Lofts over diverse gemeenschappelijke ruimten, zoals een woonkamer, een dakterras met uitzicht over de stad, een 'hotspot' met werkruimten en een wasserette. "AM bedenkt in de stad graag vernieuwende en duurzame woonconcepten," zo zegt directievoorzitter Ronald Huikeshoven. "De Lofts is ons antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen. Met name 'millennials' kopen op latere leeftijd een huis. Zij hechten minder waarde aan bezit en willen graag voorzieningen delen. De Lofts biedt hen hoogwaardige, woonklare studio's en appartementen."

De Lofts is een ontwerp van Inbo Architecten. Medio 2017 start de bouw. Er hebben zich al duizend kandidaat-huurders voor het gebouw aangemeld, aldus AM.