Overslaan en naar de inhoud gaan

150 middenhuurwoningen in het groene Haarlem-Schalkwoud

Image

Wonam start volgend jaar met de bouw van 150 middenhuurwoningen in het nieuwe ontwikkelingsgebied Haarlem-Schalkwoud. De Amsterdamse woningontwikkelaar annex belegger heeft daarvoor een kantoorpand aan de Surinameweg met tegenoverliggend parkeerterrein aangekocht.

De gemeente Haarlem wil van Schalkwoud een groene stad maken. Nieuwe gebouwen zijn in de visie van de gemeente te gast zijn in het groene landschap. Het bestaande kantoorpand wordt gesloopt en daarvoor in de plaats komt een 'groen' appartementencomplex met ongeveer 120 middenhuurwoningen. De bouw van het complex gaat naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 van start. Op het tegenoverliggende parkeerterrein gaat Wonam vervolgens nog eens 30 appartementen realiseren. Dam&Partners architecten maakt voor beide complexen het ontwerp.

“Wonam heeft inmiddels negen projecten voor middenhuurwoningen gerealiseerd of in aanbouw. Van die negen liggen er acht in Amsterdam en één in Leidsche Rijn Utrecht. Dit wordt het eerste project in Haarlem en daarmee onderstrepen we onze strategie om de realisatie van middenhuurwoningen van Amsterdam-stad te verbreden naar de regio Amsterdam en regio Utrecht", zo zegt directeur Robert Kohsiek. Schalkwoud ligt op loopafstand van het winkelcentrum Schalkwijk dat de komende jaren grootschalig wordt vernieuwd.