134 vrije sector huurwoningen in Tudorbouwstijl in Hoofddorp

28.06.17
134 vrije sector huurwoningen in Tudorbouwstijl in Hoofddorp

Bouwinvest Residential Fund koopt 98 eengezinswoningen en 36 meergezinswoningen in de nieuwbouwwijk Tudorpark in Hoofddorp. Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en bouw.

Vanaf 2014 ontwikkelde Dura Vermeer Tudorpark in samenwerking met woningcorporatie Ymere. Ymere richt zich op de sociale huurwoningen, Dura Vermeer legt zich toe op de koop- en vrije sector huurwoningen. “Er is een grote vraag naar koop- en huurwoningen in het midden- en duurdere segment. De snel aantrekkende woningmarkt maakt dat we deze wijk versneld willen ontwikkelen", zo verklaart directeur Marijke Nas van Dura Vermeer.

Bouwinvest belegt in 134 duurzame vrije sector huurwoningen (met een EPC van maximaal 0,2). De bouw start in oktober 2017. “Wij verwachten dat Tudorpark een gewilde woonplek zal worden. Hoofddorp kan goed meeprofiteren van huurders op zoek naar een locatie dichtbij Amsterdam en vliegveld Schiphol. De hoogwaardige en duurzame kwaliteit van de woningen, de aansprekende architectuur, de groene omgeving en goede autobereikbaarheid verhogen daarnaast de woonkwaliteit," aldus Michiel de Bruine, director of Dutch Residential Investments.

Het Tudorpark zal in totaal uit zeshonderd woningen bestaan in een bijzondere Engelse Tudorbouwstijl; het vorstenhuis Tudor regeerde van 1485 tot 1603. De stijlkenmerken worden tot in detail doorgevoerd. Die zijn ook vastgelegd in het ambitiedocument met de gemeente Haarlemmermeer.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS