Zuidschans begint aan de Zuidas met de bouw van The Gustav en The George

27.04.2018
Image

Zuidschans, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en gebiedsontwikkelaar AM, is aan de Amsterdam Zuidas begonnen aan de bouw van de woningcomplexen The Gustav en The George.

Aan de Gustav Mahlerlaan wordt appartementengebouw The Gustav gerealiseerd met in totaal 144 appartementen. De appartementen zijn verdeeld over twee gebouwen, met een woonoppervlak vanaf 32 m² tot en met 137 m². In totaal werden 88 studio’s als middensegment koopwoningen op de markt gebracht. Het woongebouw krijgt een bijzondere daktuin in de vorm van een duinlandschap.

Aan de George Gershwinlaann wordt appartementengebouw The George met in totaal 47 luxe appartementen met een woonoppervlak vanaf 72 m² tot en met 196 m² gebouwd. The George houdt rekening met de duurzaamheidseisen van de toekomst. Het komvormige dak is volledig bekleed met zonnepanelen. Ook vangt The George het regenwater op. Daarnaast wordt gebruikgemaakt van stadskoude en stadswarmte en is er een ventilatiesysteem dat zorgt voor warmteterugwinning. Het woongebouw wordt verder voorzien van oplaadpunten voor elektrische auto’s. Oplevering van beide complexen is voorzien in 2020.