Zaterdag informatiemarkt zelfbouwkavels Centrumeiland

04.07.2017
Image
Zaterdagmiddag 8 juli is er een informatiemarkt over de zelfbouwkavels op Blok 10 van het Centrumeiland IJburg. Het Centrumeiland is grotendeels gereserveerd voor zelfbouw. Blok 10 is het tweede blok dat op de markt komt. Er worden daar vier soorten zelfbouwkavels aangeboden: individuele zelfbouwkavels, kavels voor 'samen in het klein', CPO-kavels voor bouwgroepen en een kavel voor een wooncoöperatie.
 
In blok 10 is ruimte voor zeven kavels voor individuele zelfbouw. Drie daarvan kunnen - indien gewenst - in tweeën worden gesplitst. Daarnaast worden er vier 'samen in het klein'-zelfbouwkavels aangeboden voor de bouw van drie of vier woningen. De uitgifte van de kavels voor individuele zelfbouw en 'samen in het klein' vindt plaats door middel van loting. De digitale inschrijving start 8 juli en staat open tot 9 september.
Verder komen er twee CPO-kavels beschikbaar. Eén voor een bouwgroep met circa 26 woningen en één voor een bouwgroep met circa 15 woningen. Om aan de selectie voor CPO-kavels mee te kunnen doen, moet een bouwgroep zich eerst registreren voor de zogeheten 'Kaartenbak'. Voor de selectie van CPO-kavels geldt een aparte procedure.
 
Tenslotte wordt in blok 10 ook een zelfbouwkavel voor een wooncoöperatie voor huurwoningen aangeboden, gericht op bewoners die zijn aangewezen op sociale of middeldure huur. Een (coöperatieve) vereniging wordt dan de erfpachter die de woningen verhuurt aan haar leden. De leden hebben zeggenschap over de indeling en het beheer van het gebouw. De uitgifte gaat gepaard met maximum inkomenseisen.
 
Zaterdag 13:00 - 16:00, IJburg College, Pampuslaan 1. Meer informatie: INFORMATIEMARKT

Trefwoorden