Ymere uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten

24.10.17
Leerling-bouwvakkers op een bouwplaats in 2010
Ymere uitgeroepen tot beste leerbedrijf voor mbo-studenten

Woningcorporatie Ymere is uitgeroepen tot het beste mbo-leerbedrijf 2017 in Noord-Holland. Volgens de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is de praktische opleiding van studenten in de techniek- en bouwsector een schoolvoorbeeld voor de branche. Ymere leidt jaarlijks tientallen mbo-studenten op in de gemeenten waar de corporaties actief is: Amsterdam, Haarlem, Almere, Weesp en Haarlemmermeer.

Naast toekomstige servicemonteurs, zorgt Ymere ook voor de praktische opleiding van stagiaires tot project- of teamleider en calculator. De woningcorporatie investeert graag in stageplekken en besteedt jaarlijks 6.000 uur aan het opleiden van jongeren die een technische opleiding volgen aan een ROC. Een flinke investering, aldus Ron Scholte, manager planning, techniek en opleiding bij Ymere. “We doen het graag. Want zonder goede begeleiding is het in huis halen van stagiaires zinloos. Dat is zonde van de tijd. En leren ze niks.” Volgens Scholte is er nu al een schreeuwend tekort aan goede vakkrachten en wordt dat alleen maar groter.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening. Op 23 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overall-winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS