Ymere investeert 20 miljoen euro in woningverbetering Haarlem-Schalkwijk

31.08.2018
Image

Woningcorporatie Ymere investeert 20 miljoen euro in groot onderhoud en verbetering van 216 appartementen aan de Braillelaan, Martin Luther Kinglaan en Erasmuslaan in Haarlem-Schalkwijk. Naast het noodzakelijk onderhoud, worden de woningen geïsoleerd, de ventilatie verbeterd en is er veel aandacht voor het verhogen van het wooncomfort. Een ruime meerderheid van de bewoners is akkoord met de maatregelen.

De negen woonblokken zijn eind jaren zestig gebouwd. Jarenlang was het onderhoud minimaal. “Dat bewoners teleurgesteld waren over de staat van hun woning is begrijpelijk. Daarvoor hebben we ook onze excuses aangeboden. En hen beloofd de woningen snel te verbeteren’’, zegt regiomanager Gerrie Blok. Ymere vervangt kozijnen, dakbedekking en het verwarmings- en warmwatersysteem. De portiekwoningen worden geïsoleerd en de ventilatiemogelijkheden verbeterd. Waar nodig worden badkamer, keuken of toilet vervangen. Een klein balkonnetje wordt bij keuken getrokken.

De verwarming wordt aangesloten op collectieve verwarmingsketels. Dit kan later omgezet worden naar wijkverwarming. In samenwerking met de gemeente Haarlem is de wijk aangewezen als proefgebied voor een nieuwe, duurzame manier van verwarmen. De werkzaamheden in de woning duren maximaal zes weken en drie maanden per woonblok.