Ymere biedt hulp aan huurders Haarlemmermeer met laag inkomen

17.11.17
Ymere biedt hulp aan huurders Haarlemmermeer met laag inkomen

Enkele honderden huurders van Ymere in de gemeente Haarlemmermeer die langdurig een laag inkomen en een in verhouding hoge huur hebben, krijgen vanaf december een tijdelijke huurverlaging. Het gaat om een vermindering van gemiddeld vijftig euro per maand. De woningcorporatie en gemeente Haarlemmermeer willen zo de betaalbaarheid van wonen vergroten.

Ymere voert voor circa vierhonderd huurders de regeling 'Passende Huur' uit. Deze regeling is door gemeente, woningcorporatie en de Verenging Huurders Haarlemmermeer bedacht om voor huurders met een bijstandsuitkering en een relatief hoge huur een vermindering van de woonlasten te realiseren. Een hoge huur betekent huurprijzen boven 592 euro voor 1- en 2-persoonshuishoudens en 635 euro per maand voor 3- of meer persoonshuishoudens.

De regeling gaat in 2018 ook door. De gemeente zal in de loop van volgend jaar opnieuw huurders benaderen die hier mogelijk voor in aanmerking komen. "Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen wonen in een huis dat ze kunnen betalen. Het mooiste is natuurlijk een hoger inkomen, maar soms is verhuizen naar een woning die beter aansluit bij de persoonlijke situatie een betere optie. Ook daarvoor hebben we mogelijkheden", aldus Ymere-regiomanager Remco Pols.

De regeling is er voor huurders in heel Haarlemmermeer. In Amsterdam heeft Ymere met de gemeente een soortgelijke overeenkomst gesloten. De corporatie is met de gemeenten Almere, Haarlem en Weesp nog in gesprek om een dergelijke regeling ook daar op te zetten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS