Ymere biedt casco-woningen aan in Bos en Lommer

08.01.2017
Image

Ymere brengt huurwoningen in de wijk Bos en Lommer in Amsterdam-West als casco-appartement op de markt. Geïnteresseerden kunnen in het kader van een prijsvraag een plan indienen. De makers van de beste ontwerpen krijgen het recht op koop. Het gaat om appartementen in gebouw Merkelbach, vernoemd naar de architect Ben Merkelbach uit de jaren dertig. De appartementen worden casco gerenoveerd opgeleverd en hebben woonoppervlaktes tussen 46 en 56 vierkante meter.
Casco-renovatie betekent dat Ymere de buitenkant (‘buitenschil’) en het trappenhuis aanpakt. Aan de binnenzijde gebeurt zo min mogelijk, om de nieuwe eigenaar de mogelijkheid te geven er zijn of haar droomappartement van te maken. Ymere paste deze formule al enkele malen eerder toe onder de naam 'Eén Blok Stad'. De prijsvraag is een nieuw element, bedoeld om iedereen evenveel kans te geven. Een onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en bepaalt welke elf plannen het beste zijn.
De koopsommen van de casco-appartementen liggen tussen 162.500 en 185.000 euro (k.k.). Daar komen dan de afbouwkosten bij. Die liggen volgens Ymere gemiddeld tussen 600 en 900 euro per vierkante meter bruto vloeroppervlak.
Meer over Een Blok Stad:
Corporatiewoningen krijgen doorstart als kluswoning (NUL20, maart 2013)
"Veel kopers willen huis als maatkostuum" (NUL20, september 2011)

Er is Open huis op 11 en 14 januari. Meer informatie vind je HIER. Merkelbach staat aan de Juliana van Stolbergstraat 49-51

Trefwoorden