Overslaan en naar de inhoud gaan

Ymere beëindigt samenwerking met huurdersvereniging De Vechtstroom

Image

Ymere beëindigt de samenwerking met huurdersvereniging De Vechtstroom voor Weesp en Gooise Meren. De woningcorporatie wil vanaf vanaf 2019 nog maar met één huurdersorganisatie werken voor deze regio en kiest daarbij voor WMM.

Nu nog zitten zowel De Vechtstroom als WMM met de corporatie aan tafel als er bijvoorbeeld afspraken worden gemaakt met de gemeente over alles wat met huren te maken heeft. Maar in iedere regio waar Ymere actief is, is er slechts één huurdersvereniging. “Het is verre van efficiënt en praktisch om met twee organisaties afspraken te maken die dezelfde belangen behartigen van dezelfde groep huurders”, legt regiomanager Kim Ronner uit. “Ymere heeft daarom al eerder aangegeven vanaf 2019 met één gesprekspartner aan tafel te willen zitten. We hebben hen gevraagd te onderzoeken of een fusie mogelijk is.”

Het is de twee huurdersorganisaties door verschillende factoren niet gelukt te fuseren. “Verdeeldheid is niet in het belang van huurders. We hebben geen vertrouwen meer in een constructieve toekomst met De Vechtstroom”, aldus Ronner. De samenwerking met De Vechtstroom verloopt volgens de corporatie al enige tijd moeizaam. Zo worden gemaakte afspraken niet altijd nagekomen of plotseling herzien. Daarnaast is volgens Ymere De Vechtstroom bestuurlijk relatief klein en daardoor kwetsbaar. Volgens Ymere is de kritische houding van De Vechtstroom geen reden de samenwerking te beëindigen. “Een kritische houding van een huurdersorganisatie vinden we prettig. Het houdt ons als organisatie scherp. En laat ons nadenken over waarom we iets doen en hoe we dat doen. Of waarom juist niet”, aldus Ronner.