Overslaan en naar de inhoud gaan

Woonwolk bouwt 53 woningen in Amsterdam Noord

Image

Wooncooperatie Woonwolk ontwikkelt voor een kavel in Buiksloterham in Amsterdam Noord een gebouw met 53 huurwoningen. Bovendien is er op de locatie tussen de Papaverweg en de Johan van Hassseltkade ruimte voor een 'makers space', een expositieruimte en diverse gemeenschappelijke voorzieningen, zoals een klein openluchttheater op het dak. De cooperatie streeft nadrukkelijk naar interactie met buurtbewoners. Buurtbewoners kunnen straks ook gebruik maken van het gebouw voor culturele en sociale activiteiten.

Woonwolk kwam samen met De Bonte Hulst als winnaar uit de bus in de gemeentelijke competitie voor het gebruik van kavel 19. "Woonwolk wil een thuis bieden aan mensen die waarde hechten aan duurzaamheid, kunst en cultuur en gemeenschap", aldus de initiatiefnemers. Doel is te komen tot een toekomstbestendig gebouw; gebruik van biobased materialen vormt daarbij het uitgangspunt. Het ontwerp is door de architect samen met de toekomstige bewoners gemaakt.

Rabobank verleende een ontwikkelbijdrage, maar de financiering van het pand is nog niet geregeld. Daarvoor wordt een uitgebreide crowdfunding opgezet.