Overslaan en naar de inhoud gaan

Woontoren voor 174 jongeren in Amsterdam Nieuw-West

Image

Lieven de Key is gestart met de bouw van Opportuna, woontoren van 65 meter hoog, nabij het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West. Een deel van de 174 woningen wordt toegewezen aan jongeren uit de buurt, jongeren met een maatschappelijk beroep en jongeren die vanuit een beschermde woonomgeving komen. Met deze programmering wordt  invulling gegeven aan het Nationaal Programma Samen Nieuw-West. Stadsdeelbestuurder Nazmi Türkkol: “Jongeren uit de buurt krijgen door Opportuna de kans op een woonplek in hun eigen buurt. Dat draagt bij aan één Amsterdam.”

Elke woonstarter huurt straks een zelfstandige woning met keuken en badkamer. Er komt een inpandige fietsenstalling en bewoners kunnen elkaar ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond of het dakterras. Lieven de Key heeft het woonconcept ontwikkeld in samenspraak met de doelgroep. Ook kwam hier de naamgeving voor het nieuwe gebouw ter sprake: Opportuna. Een verwijzing naar het voormalig jongerencentrum, een initiatief opgericht voor en door jongeren.

Directeur Vastgoed Eelco Siersema van Lieven de Key verwacht dat de woontoren eind 2024 klaar is. Het ontwerp is van Office WINHOV.