Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningcorporatie Rochdale heeft geen vertrouwen meer in eigen Bewonersraad

Image

Rochdale heeft vorige week de samenwerkingsovereenkomst met de Bewonersraad van Rochdale opgezegd. De huurdersvereniging is volgens het bestuur van de corporatie onvoldoende representatief. De bewonersraad krijgt nog zes maanden de tijd om het vertrouwen te herstellen en de focus weer te leggen op de juiste vertegenwoordiging van huurders.

Volgens de samenwerkingsovereenkomst moet minimaal twintig procent van de huurders worden vertegenwoordigd. "We vinden een goede vertegenwoordiging van groot belang, omdat we zo belangrijke beslissingen kunnen afstemmen met onze huurders. Door de onderlinge conflicten in de Bewonersraad hebben wij er geen vertrouwen meer in dat onze huurders op dit moment voldoende worden gehoord en dat is voor ons onacceptabel," zo verklaart bestuursvoorzitter Hester van Buren.

De Vereniging Bewonersraad Rochdale is in 2003 opgericht om de huurders te vertegenwoordigen. Woningcorporaties zijn wettelijk verplicht met een afvaardiging van hun huurders te overleggen over het beleid en de strategische keuzes. Al lange tijd ontbreekt het aan voldoende vertegenwoordiging en zijn er conflicten tussen de verschillende bewonerscommissies. Eerder maakte Rochdale al een einde aan de aparte bewonersraad in Amsterdam-Zuidoost.