Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningcorporatie Dudok Wonen beperkt zich weer tot de Gooi- en Vechtstreek

Image

Dudok Wonen onderneemt geen nieuwe bouwactiviteiten in de gemeente Almere. De Alliantie en Goede Stede zijn volgens de Hilversumse woningcorporatie goed in staat om in de vraag naar sociale huurwoningen te voorzien. Dudok zal daarom niet opnieuw prestatieafspraken met de gemeente maken.

Een paar jaar geleden kwam Dudok Wonen op verzoek van de gemeente naar Almere om sociale huurwoningen te bouwen. Dat leidde tot de realisatie van complex De Driehoek, speciaal voor de opvang van economisch daklozen. En de bouw van 22 woningen aan de Kroatiëkade.

Beide complexen houdt Dudok in exploitatie, maar daar blijft het volgens bestuurder Jacqueline van Ham bij. Zij spreekt van een strategische keuze. “De andere corporaties kunnen de vraag naar sociale woningbouw nu zelf goed opvangen, daarom richten wij ons weer volledig op de Gooi- en Vechtstreek. Daar valt nog genoeg te doen.” Dudok spreekt tegen dat deze keuze is gemaakt onder druk van de gemeenten in het Gooi om de focus te verleggen.
Almere dankt Dudok Wonen voor haar bijdrage. “De woningcorporatie heeft de gemeente geholpen toen Almere dat nodig had”, zegt wethouder Froukje de Jonge.