Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbouwproject Noordbaak wel in trek bij jonge kopers

Image

Niet elke ontwikkelaar kampt met stagnerende woningverkopen. Project Noordbaak van G&S& op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord valt in de smaak, met name bij alleenstaande mannen van in de twintig of dertig. Voor de 71 appartementen in de Groote en de Kleine Kaap toonden 1.235 mensen belangstelling. Het project is nog voor start bouw volledig uitverkocht.

“Het aantal inschrijvingen dat wij voor dit project ontvingen was drie tot vier keer zo hoog als bij andere projecten”, legt directeur van G&S& Diko Ruit uit. “In deze lastige tijden is het extra bijzonder dat binnen drie maanden honderd procent is verkocht.” De Groote Kaap is een gebouw van acht verdiepingen aan het water van het IJ, bestaande uit 56 koopwoningen. De Kleine Kaap is een gebouw van drie verdiepingen, dat bestaat uit 15 koopwoningen. De nieuwbouwwoningen hebben oppervlakten van 47 tot 89 vierkante meter. De verkoopprijs startte bij 269.000 euro, vrij op naam exclusief erfpacht.

De kopers van De Groote Kaap zijn overwegend twintigers en dertigers. In woongebouw De Groote Kaap werden de appartementen voornamelijk gekocht door alleenstaanden, waarvan de meerderheid man. Opvallend is dat stellen en gezinnen vooral in De Kleine Kaap geïnteresseerd waren. De kopers van deze appartementen waren overwegend veertigers.

NoordBaak bestaat in totaal uit vier woongebouwen. De overige 136 woningen in woontoren De Lange Nelle en in het naast gelegen Noorderhoofd zijn gekocht door woningcorporatie Lieven de Key.