Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningbouw kan starten in Werkstad OverAmstel. Bestemmingsplan is onherroepelijk geworden

Image

De onherroepelijke vaststelling van het bestemmingsplan voor Wenckebachweg 144-148 maakt de eerste permanente woningbouw mogelijk in 'Werkstad OverAmstel'. De gemeente Ouder-Amstel wil het bedrijventerrein Amstel Businesspark Zuid transformeren naar een stedelijk woonwerkgebied met deze naam. De ontwikkelaars COD en Amvest hebben voor de zone aan Wenckebachweg het plan The Dialogue ontwikkeld, een complex met 430 woningen,  42 zorgunits en 8.000 m2 aan voorzieningen. Er komen 123 sociale huurwoningen, 197 huurwoningen in het middensegment en 110 koopwoningen aangevuld met horeca, een kleinschalige supermarkt en bedrijvigheid. 

Twee Amvest-fondsen worden eigenaar van de huurwoningen in het middensegment en ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening met 42 zorgunits voor mensen met dementie. Woningcorporatie Lieven De Key neemt de sociale huurwoningen af. Maar zover is het nog niet. De ontwikkelcombinatie dient nu nog met gemeenten Amsterdam en Ouder-Amstel afspraken te maken over de inrichting van het openbaar gebied, voordat een omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Vervolgens is de vraag of de voorverkoop van appartementen voldoende geïnteresseerden trekt.  

The Dialogue komt in het deelgebied Weespertrekvaart. Het ligt nog binnen de ring A10 tegen het Bajeskwartier aan. Het ontwerp is van de Amsterdamse vestiging van Cruz Y Ortiz Architectos.