VVD: 'Beboet ook illegale onderhuurders'

25.11.16
VVD: 'Beboet ook illegale onderhuurders'

De gemeente Amsterdam moet naast de verhuurder, ook de illegale onderhuurder van een sociale huurwoning aanpakken. Zo meent VVD-raadslid Tjakko Dijk. Zijn fractie wil dat er boetes worden opgelegd aan illegale onderhuurders van sociale huurwoningen.

"Wanneer een sociale huurwoning illegaal wordt onderverhuurd, ontspringt de illegale onderhuurder de dans. Hij of zij krijgt geen boete opgelegd en heeft in sommige gevallen zelfs recht op een vorm van woonbescherming", aldus VVD-woordvoerder Wonen Dijk. “Dit kan echt niet. Bij een boete bedenken mensen zich nog wel een tweede keer voordat ze illegaal een woning huren.”

Het illegaal onderverhuren van een sociale huurwoning is verboden en wordt aangepakt door de gemeente en de betrokken woningbouwcorporaties. Een huurder van een sociale huurwoning die deze, los van legitieme verhuringen zoals via huisbewaring, onderverhuurt aan een derde kan zijn huurcontract ontbonden zien worden door de woningbouwcorporatie en eveneens een boete van veelal enkele duizenden euro’s van de gemeente of corporatie tegemoet zien. De VVD ondersteunt dit beleid om ervoor te zorgen dat sociale huurwoningen terecht komen bij die mensen die deze het hardst nodig hebben.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS