Vierhonderd nieuwe appartementen in centrumgebied Zaandam

04.10.2017
Image

Stebru en Impact Vastgoed bundelen de krachten en ontwikkelen aan Mahoniehout ten westen van station Zaandam ruim vierhonderd nieuwbouwappartementen. Wethouder Addy Verschuren, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van centrumgebied Inverdan, is blij met de overeenkomst. "De ontwikkeling sluit goed aan op onze ambitie om een woonwijk toe te voegen aan het centrum van Zaandam."

Het plan van Stebru en Impact vastgoed voor de zogeheten Vrodest locatie voorziet in de bouw van huur- en koopappartementen van 70 m2 tot 100 m2. "Met de aankoop van deze locatie zien wij mogelijkheden om in de Metropoolregio kwalitatief hoogwaardige woningen tegen reële prijzen te realiseren voor een brede doelgroep", zo verklaart commercieel directeur Philip van der Ent van Impact Vastgoed. Eerder ontwikkelde Stebru voor Syntrus Achmea het naastgelegen complex Burano met 144 levensloopbestendige appartementen. Havermans Hielkema Architecten uit Breda is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundig plan en de architectonische uitwerking van de woningen.

Al in 2003 werd door de gemeente Zaanstad het Masterplan Inverdan vastgesteld op basis van het stedenbouwkundige ontwerp van Soeters Van Eldonk architecten. Het plan herstelt het historische stratenpatroon, reconstrueert een gracht en brengt een aangename sfeer terug in het stadshart van Zaandam. Door de overbouwing van de Provinciale weg en het spoor worden bovendien de stadsdelen aan weerszijde van het spoor met elkaar verbonden.