Vernieuwing Bakemabuurt na zeven jaar gereed

14.12.2021
Image

Woningcorporatie Stadgenoot en de gemeente Amsterdam hebben de vernieuwing van de Bakemabuurt in Geuzenveld afgerond. Na zeven jaar renoveren, slopen, bouwen én vernieuwen van de openbare ruimte is de buurt klaar.

Er zijn meer dan tweehonderd slecht geïsoleerde en gehorige woningen stapsgewijs vervangen door nieuwe, ruime en duurzame woningen, en meer dan 140 woningen zijn gerenoveerd. Daarnaast zijn de straten, speelplekken en het groen opgeknapt. Hierbij is het kenmerkende karakter van de buurt behouden gebleven: de inrichting is open en groen en zorgt ervoor dat ontmoeting wordt gestimuleerd.

Stadgenoot heeft gekozen voor een mix van sloop (214 woningen), nieuwbouw (226 woningen) en renovatie (144 woningen). Het aantal woningen in de buurt is hierdoor met 12 gestegen: van 358 naar 370 woningen. Daarvan zijn er 258 sociale huur, 48 in het middensegment en 64 koopwoningen. De eerste twee gerenoveerde woonblokken waren halverwege 2016 al gereed.

“We zijn blij dat we de Bakemabuurt op deze manier een nieuwe, mooie toekomst hebben kunnen geven en het totale aantal woningen hebben kunnen uitbreiden. De kenmerkende indeling van de buurt met de flats met onderdoorgangen is gebleven. Ook is de wijk diverser geworden door een slimme mix van sociale huur, middensegment en koop”, aldus Marien de Langen, bestuurder van Stadgenoot.