Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee woontorens aan Koningin Wilhelminaplein Amsterdam Nieuw-West

Image

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter realiseert met investeerder Round Hill Capital 288 nieuwe woningen aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam Nieuw-West. De woningen komen op de plek van het verouderde Berghaus Plaza.

Kantorencomplex Berghaus Plaza stamt uit de jaren zestig van de vorige eeuw en wordt momenteel gesloopt, waarna vanaf september duurzame herbouw volgt in de oorspronkelijke stijl. Het gebouw - waar vroeger vooral modebedrijven zaten - wordt onder de naam Berghaus her-ontwikkeld tot een gecombineerd kantoor-, woon- en werkcomplex. De twee woontorens bovenop het nieuwe gebouw bieden ruimte aan 288 nieuwe woningen. Aangrenzend verrijst een kantoortoren. 

Berghaus maakt onderdeel uit van een groter plan, waar ook de naastgelegen panden Modrôme, OKU House en OKU Office onderdeel van uitmaken. "Dit project laat zien hoe een binnenstedelijke verdichtingsopgave kan plaatsvinden met respect voor de directe omgeving", aldus Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. Bam Wonen is gecontracteerd voor de uitvoering. Oplevering is voorzien in 2025.