Overslaan en naar de inhoud gaan

Start selectieprocedure kavel 1b Houthaven

De gemeente Amsterdam is gestart met de selectieprocedure voor kavel 1b in de Houthaven. Er wordt gezocht naar een marktpartij die maximaal honderd marktwoningen en parkeren wil ontwikkelen, financieren en realiseren. Met de inschrijver met het hoogste optiebod wordt een optieovereenkomst gesloten. Deze partij krijgt de mogelijkheid om gedurende twaalf maanden aan de plannen te werken.

Mede door de vastgestelde ambitie voor de Houthaven om volledig klimaatneutraal te bouwen, is het project Houthaven door het ministerie van VROM geselecteerd als 'Excellent gebied'. Voor energieneutrale wijken gelden verscherpte EPC normen. Zo geldt voor de Houthaven een EPC 0,15 als algemene uitgiftevoorwaarde voor alle functies.
In de Houthaven komen in totaal ongeveer 2.500 woningen. Daarvan is twintig procent bestemd voor sociale huur, de rest wordt marktconform verhuurd of verkocht. In het gebied komen naast woningen verschillende voorzieningen als scholen, horeca, een hotel, een asielzoekerscentrum, zorginstellingen en bedrijfsruimtes.