Stadsdeel West verbiedt samenvoegen kleine woningen

21.01.11

Stadsdeel West verbiedt samenvoegen kleine woningen

Stadsdeel West heeft besloten dat woningen met een oppervlakte van minder dan 35 m2 niet meer mogen worden samengevoegd. Volgens Godfried Lambriex, wethouder Wonen, blijven deze woningen hierdoor beschikbaar en betaalbaar voor jongeren en studenten. Dit verbod op samenvoegen van kleinere woningen is onderdeel van het coalitieakkoord van West. De maatregel maakt deel uit van de nieuwe uitvoeringsregels voor woningonttrekking in heel West.

De regel geldt niet voor woningcorporaties, zo lang de huur van de samengevoegde nieuwe woning onder de grens voor de huurtoeslag blijft. In het vierjarige akkoord Bouwen aan de Stad II heeft de gemeente juist vastgelegd dat corporaties 250 sociale huurwoningen mogen samenvoegen om meer aanbod van grotere woningen in het middensegment te realiseren. 
Voor het samenvoegen van deze sociale huurwoningen tot grote huurwoningen voor het middensegment wordt geen woningsontrekkingsbijdrage gevraagd mits deze woningen een huurprijs hebben van maximaal € 930 (prijspeil 2011). De gemeentelijke beleidsregels woningonttrekking worden hiervoor  aangepast.

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS