Stadgenoot verkoopt hotelappartementen Eerste Constantijn Huygensstraat

27.09.18
Stadgenoot verkoopt hotelappartementen Eerste Constantijn Huygensstraat
Woningcorporatie Stadgenoot heeft de laatste vijf hotelappartementen van het multifunctionele complex aan de Eerste Constantijn Huygensstraat in Amsterdam verkocht. Met deze verkoop rondt de woningcorporatie de verkoop van alle hospitality functies in het complex af. De verkoop past bij Stadgenoots strategie om zich steeds meer te concentreren op de sociale woningmarkt.
 
Het complex werd door Stadgenoot in 2011 gebouwd als 'Solid', 7000 m2 vrij indeelbaar vloeroppervlak dat via een veiling werd verhuurd aan bewoners, horecaondernemers en winkeliers. De mogelijkheid om in het gebouw bestemmingen te combineren was uniek. Stadgenoot was daarvoor jarenlang bezig geweest om het concept, waarbij keuzevrijheid van de gebruiker en flexibel gebruik op lange termijn centraal staan, te realiseren. Het complex in de Eerste Constantijn Huygensstraat was in een dag verhuurd, maar een vergelijkbaar project op IJburg kwam niet van de grond.
Dergelijke initiatieven passen niet meer bij woningcorporaties. Eerder verkocht Stadgenoot al de twee andere hotels in het complex (Grand Hotel Downtown en Hotel Mosaïc) aan de toenmalige huurders. Ook werden de appartementen en bedrijfsruimten afgestoten. Begin dit jaar werd het Hotel Amadi Park en het restaurant op de begane grond verkocht aan het Amsterdamse beleggingsfonds Heeneman & Partners. De koper is de particuliere belegger die eerder Hotel Mosaïc heeft gekocht.

Trefwoorden:

Solid', 7000 m2 vrij indeelbaar vloeroppervlak dat via een veiling werd verhuurd aan bewoners, horecaondernemers en winkeliers." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS