Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadgenoot bouwt 458 huurwoningen in Oost, Nieuw-West en Centrum

Image

De Amsterdamse woningcorporatie Stadgenoot investeert 112 miljoen euro in de bouw van 395 sociale- en 63 middensegment huurwoningen in de stadsdelen Centrum, Oost en Nieuw-West.

In de nieuwe stadswijk Oostenburg worden op kavel 6 in totaal 203 sociale huurwoningen gerealiseerd, waarvan 173 studio’s specifiek voor een jongere doelgroep. De overige 30 woningen zijn bedoeld voor senioren. In de plinten van de – in totaal vier – gebouwen worden bedrijfsruimtes gerealiseerd. Start bouw is voorzien in het najaar van 2021 en duurt ongeveer twee jaar.
Op kavel 1c naast winkelcentrum IJburg in stadsdeel Oost wordt een circulair woongebouw neergezet met 66 sociale huurwoningen, geschikt voor diverse doelgroepen. In de plint van het gebouw wordt een broedplaats gerealiseerd. Start bouw is voorzien in de zomer van 2021 en duurt ongeveer anderhalf jaar.

Verder sloopt Stadgenoot 146 woningen aan de Nolensstraat. Er worden in totaal 189 woningen – 126 sociale en 63 middensegment woningen – teruggebouwd. Het plan omvat woningen voor gezinnen, jongeren én senioren. Renovatie van de oudbouw is onderzocht, maar is volgens de corporatie minder rendabel, minder duurzaam en minder toekomstbestendig. Start bouw is waarschijnlijk eind dit jaar.
“Hiermee geven we een impuls aan ons ideaal: Amsterdam bewoonbaar houden voor de meest uiteenlopende groepen mensen, dus ook toegankelijk voor starters en lagere inkomens”, aldus bestuurder Marien de Langen.