Selectieprocedure voor kleine koopwoningen op IJburg

11.12.14
Selectieprocedure voor kleine koopwoningen op IJburg

Het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Amsterdam zoekt een marktpartij die op Kavel 1b van het Haveneiland op IJburg honderd tot honderdveertig kleine koopwoningen met inpandige parkeergelegenheid wil ontwikkelen en realiseren. De kavel ligt achter de Solid van Stadgenoot op de hoek van de Johan van der Keukenstraat en de Joris Ivensstraat in Amsterdam-Oost.
Het Ontwikkelingsbedrijf denkt aan kleine koopwoningen voor starters met een oppervlakte van dertig m2 tot vijftig m2. Juist daar ontbreekt het volgens de gemeente aan in de wijk. De voorselectie is op basis van minimumeisen en bij meer dan vijf inschrijvers worden referentieprojecten beoordeeld. De gemeente hanteert twee criteria: een bod op het optierecht en de energieprestatie (EPC-norm).
Geïnteresseerde partijen kunnen een zogeheten optiebod uitbrengen. De inschrijver met de meeste punten krijgt de mogelijkheid om gedurende twintig maanden aan de plannen te werken. Binnen deze periode kan hij besluiten het optierecht uit te oefenen en de grond in erfpacht af te nemen.
Haveneiland West krijgt uiteindelijk circa 3.300 woningen met een goede mix van eengezinswoningen, meergezinswoningen in de vrije sector, markthuur en sociale huur.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS